Lekker snel klaar. Een echt feestgerecht.
Wij aten dit met romige aardappelpuree en sperziebonen.
Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met sjalotjes en witte wijn
PT10M
Biefstuk met sjalotjes en witte wijn
Heerlijk sappige Ierse biefstuk met een saus van sjalotjes en witte wijn. Dit gaan we vaker eten
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Onno Kleyn
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met sjalotjes en witte wijn te bereiden
- Haal de biefstuk zeker een half uur voor het bakken uit de koelkast, Moet op kamertemperatuur komen.
- Snipper de sjalotten fijn en fruit ze heel zachtjes in de helft van de olie tot ze glazig zijn. Haal de sjalotjes uit de pan en bewaar ze.
- Bestrooi de biefstuk met zout en peper.
- Verhit de boter met de resterende olie, tot de boter begint te kleuren. Bak er de biefstuk hierin naar eigen smaak. (medium plm. 2 minuten per kant, afhankelijk natuurlijk van de dikte van het vlees. . Haal het vlees uit de pan en leg op een schaal.
- Doe de sjalotten en de peterselie bij het bakvet. Blus het geheel af met de wijn en laat 2 minuten inkoken. Roer en giet over het vlees.