Verhit de friteuse op 180 graden Celsius en frituur de loempia's gaar in 2 à 3 minuten.
Serveer op een bordje met wat saus en bestrooi met wat
grof gehakte korianderblaadjes.
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen Loempia
PT60M
Garnalen Loempia
Een heerlijk garnalen loempia recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen Loempia te bereiden
SAUS:
*Laat de garnalendoppen met 2 1/2 liter water in een pan inkoken
*Na 90 minuten de garnalen-doppen afgieten en de bouillon weer in een schone pan doen.
*Hierin de tomaat,geraspte gember en honing (of suiker)
toevoegen en inkoken tot een stroperig geheel.Breng dit dan op smaak met het limoensap en houd dit warm
***
LOEMPIAATJES:
*Blancheer de blokjes selderij en worteltjes gedurende 5 minuten en giet ze dan af.Blancheer de rijstvermicellie gedurende 5 minuten en giet dan af
*Maak nu een homogeen mengsel van alle ingredienten behalve met de vellen en korianderblaadjes.
*Leg de vellen met de punt naar je toe en doe de vulling in het midden.Maak beide puntstukken nat en vouw de loempia's (De linker en rechter vleugel naar binnen vouwen op het midden van de vulling,dan de bovenste punt naar beneden vouwen over de vulling heen en dan het
"loempia-lichaam" rollend dicht vouwen over de overgebleven punt en goed aandrukken).
Als je het niet vertrouwt:leg de loempia weer op een vel zoals hierboven beschreven en vouw opnieuw een loempia.
We hebben dan een vulling in 2 vellen zitten.
*Laat de garnalendoppen met 2 1/2 liter water in een pan inkoken
*Na 90 minuten de garnalen-doppen afgieten en de bouillon weer in een schone pan doen.
*Hierin de tomaat,geraspte gember en honing (of suiker)
toevoegen en inkoken tot een stroperig geheel.Breng dit dan op smaak met het limoensap en houd dit warm
***
LOEMPIAATJES:
*Blancheer de blokjes selderij en worteltjes gedurende 5 minuten en giet ze dan af.Blancheer de rijstvermicellie gedurende 5 minuten en giet dan af
*Maak nu een homogeen mengsel van alle ingredienten behalve met de vellen en korianderblaadjes.
*Leg de vellen met de punt naar je toe en doe de vulling in het midden.Maak beide puntstukken nat en vouw de loempia's (De linker en rechter vleugel naar binnen vouwen op het midden van de vulling,dan de bovenste punt naar beneden vouwen over de vulling heen en dan het
"loempia-lichaam" rollend dicht vouwen over de overgebleven punt en goed aandrukken).
Als je het niet vertrouwt:leg de loempia weer op een vel zoals hierboven beschreven en vouw opnieuw een loempia.
We hebben dan een vulling in 2 vellen zitten.
netgat zegt: