Recept
« Terug naar recepten
Gebakken bananen met een sausje van bananenlikeur
PT10M
Gebakken bananen met een sausje van bananenlikeur
Een heerlijk gebakken bananen met een sausje van bananenlikeur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Dieet & Slank - Nagerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
http://www.bloggen.be/macuisine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken bananen met een sausje van bananenlikeur te bereiden
Plaats de bananenlikeur in een pannetje en laat voor 1/3 inkoken zodat je een mooie groene en dikke saus hebt. Houd de saus warm op een laag pitje. Halveer de bananen bij voorkeur met een fileermes, dat werkt makkelijk. Verhit de boter in een kleefvrije pan en leg de bananenhelften in de hete boter en zet het vuur nu iets lager zodat de bananen niet verbranden. Strooi de suiker over de bananen en bak ze gedurende 4 minuten aan weerskanten totdat ze een mooie bruingouden kleur hebben. Verdeel de bananen over 4 dessertbordjes of eventueel als u die hebt in ovale bordjes, dat oogt mooi. Napeer de saus over de gebakken bananen en dien onmiddellijk.
Kelly zegt:
groetjes kelly