KookJij

Gebakken kaneelijs

Een heerlijk gebakken kaneelijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken kaneelijs te bereiden

Bekleed vier kleine kommetjes met een stukje plastic folie. Doe het ijs in een kom en laat het buiten de koelkast iets zachter worden. Wanneer u vanilleroomijs gebruikt, strooi er dan 1 eetlepel kaneelpoeder doorheen. Schep het ijs in de vier kommetjes en zet ze circa 2 uur in de vriezer zodat het ijs kan opstijven.
Bereiden:
Verwarm de ovengrill voor. Klop de eiwitten bijna stijf en voeg dan de suiker toe. Klop verder tot het eiwit mooi glanzend en stijf is. Neem de kommetjes uit de vriezer en leg 2 speculaasjes of 1 bastogne-koek op elk kommetje. Keer ze om op een bakplaat, verwijder het folie en bedek de ijsjes helemaal met een dikke laag eiwit. Schuif de bakplaat vlak onder de grill en bak het eiwit goudbruin. Blijf erbij opdat het eiwit niet verbrandt. Neem met een platte spatel de ijstaartjes van de bakplaat en leg ze op bordjes. Serveer direct.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst