Recept
« Terug naar recepten
Gebakken speklapjes
PT2M
Gebakken speklapjes
Een heerlijk gebakken speklapjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henny hoornenborg
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken speklapjes te bereiden
Kook speklappen met sjalotten,gemberplakken en 1,5 uur op laag vuur gaar.
Gooi het kooknat weg en als de speklappen afgekoeld zijn,snijd die dan in plakjes van 1/2cm.
Verhit de wok,doe er 3 eetlepels olie in en roerbak de speklappen 10 minuten.
Gooi het grootste gedeelte van de olie weg, voeg knoflook en gehakte gember toe en roerbak 10 seconden.
Dan de lenteuien erbij en 3 minuten roerbakken.en serveren.
Gooi het kooknat weg en als de speklappen afgekoeld zijn,snijd die dan in plakjes van 1/2cm.
Verhit de wok,doe er 3 eetlepels olie in en roerbak de speklappen 10 minuten.
Gooi het grootste gedeelte van de olie weg, voeg knoflook en gehakte gember toe en roerbak 10 seconden.
Dan de lenteuien erbij en 3 minuten roerbakken.en serveren.
Voorbijganger zegt:
@Slaatje
De overige ingrediënten voeg je toe tijdens het bakken in de wok. ;)