Recept
« Terug naar recepten
Gebakken zalm met cranberry-tijmrub
PT20M
Gebakken zalm met cranberry-tijmrub
Een heerlijk gebakken zalm met cranberry-tijmrub recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken zalm met cranberry-tijmrub te bereiden
Doe de cranberry 's, citroenrasp, honing, tijm, knoflook, 4 eI. boter en een beetje zout en peper in de keukenmachine en maal grof.
Bestrooi de huidkant van de vis met grof zeezout en bestrijk de bovenkant met het cranberrymengsel.
Zet de zalm tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verhit de 25 gram boter in een koekenpan.
Bak de zalmfilets 3 min. op de huid, draai het vuur lager en laat ze in de pan tot de bovenkant van de vis bijna gaar is.
Zet 2-3 min, onder de hete grill: de boter uit de rub zal over de vis smelten.
Lekker met sperziebonen of groene asperges en aardappelpuree.
Bestrooi de huidkant van de vis met grof zeezout en bestrijk de bovenkant met het cranberrymengsel.
Zet de zalm tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Verhit de 25 gram boter in een koekenpan.
Bak de zalmfilets 3 min. op de huid, draai het vuur lager en laat ze in de pan tot de bovenkant van de vis bijna gaar is.
Zet 2-3 min, onder de hete grill: de boter uit de rub zal over de vis smelten.
Lekker met sperziebonen of groene asperges en aardappelpuree.
davd zegt:
was erg goed .........
wit wijntje erbij