Recept
« Terug naar recepten
Licht pittige honingcitroensaus op een knapperig gebakken scholletje.
PT25M
Licht pittige honingcitroensaus op een knapperig gebakken scholletje.
Een heerlijk licht gebakken scholletje met een Aziatisch licht pittig en
werkelijk verrukkelijk sausje, gecompleteerd met rijst en boontjes of een
andere groente naar keuze.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Uit de krant.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Licht pittige honingcitroensaus op een knapperig gebakken scholletje. te bereiden
- Smoor het sjalotje met de knoflook in een beetje olie aan.
- Voeg , zodra de sjalot glazig is de sojasaus, citroensap met de rest van de rasp, de honing en de chilivlokken toe.
- Laat zachtjes 5 minuten inkoken.
- Dep de scholfilets droog en bestrooi ze met het gemberpoeder en het uienpoeder en de helft van de citroenrasp.
- Wentel ze door de bloem, zodat ze geheel met bloem bedekt zijn.
- Bak de scholfilets in flinke laag olie 2 minuten per kant bruin knapperig en gaar.
- Kook de boontjes gaar en de rijst volgens de bereiding op de verpakking.
- Serveer de scholfilets met de pittige citroen honing saus , garneer eventueel met wat rode peper en een schijfje citroen met de rijst en boontjes( peultjes en een tomaat)
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Lekker anders knapperig scholletje.