KookJij

Geboorte slagroomtaart

Een heerlijk geboorte slagroomtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Geboorte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geboorte slagroomtaart te bereiden

Je maakt een beslag met volgens de aanwijzigingen op het pak van Soezie biscuitdeeg (veel eieren, een eetlepel melk en lang mixen). Daarna doe je het beslag in een beboterde en met bloem bestrooide vorm. Die zet je vervolgens ca 30 minuten in de voorverwarmde oven. De basis voor de slagroomtaart is klaar als deze mooi bruin van kleur is en je een sateprikker of vork droog blijft bij het inprikken.
De taart laten afkoelen en daarna horizontaal door midden snijden. Een suikersiroop maken en hiermee de snijvlakken insmeren (tremperen): in een pannetje suiker in water verwarmen tot het is opgelost.
Omdat het een slagroomtaart is, dien je veel slagroom te kloppen met wat suiker en slagroomversteviger. Dit gebruik je om een slagroomlaag tussen de twee helften van de taart te maken en de boven- en zijkant in te smeren. Vanaf nu kun je je eigen fantasie gebruiken om de taart te versieren met bijvoorbeeld (geroosterd) amandelschaafsel, vlokken, muisjes, slagroom, chocolade, etc...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
alledia, er staat toch een foto bij !!!!
alledia

alledia zegt:
Sorry maar kan er misschien een plaatje bij?
ikespe

ikespe zegt:
happy happy birthday:D
Imane

Imane zegt:
Ik en mijn zusje van 8 gaan dese voor mij moeder maken die is jarig ik hoop dat het geen kliederboel word hihi

groetjes laura en Kimmie