Recept
« Terug naar recepten
Geboorte slagroomtaart
PT60M
Geboorte slagroomtaart
Een heerlijk geboorte slagroomtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geboorte slagroomtaart te bereiden
Je maakt een beslag met volgens de aanwijzigingen op het pak van Soezie biscuitdeeg (veel eieren, een eetlepel melk en lang mixen). Daarna doe je het beslag in een beboterde en met bloem bestrooide vorm. Die zet je vervolgens ca 30 minuten in de voorverwarmde oven. De basis voor de slagroomtaart is klaar als deze mooi bruin van kleur is en je een sateprikker of vork droog blijft bij het inprikken.
De taart laten afkoelen en daarna horizontaal door midden snijden. Een suikersiroop maken en hiermee de snijvlakken insmeren (tremperen): in een pannetje suiker in water verwarmen tot het is opgelost.
Omdat het een slagroomtaart is, dien je veel slagroom te kloppen met wat suiker en slagroomversteviger. Dit gebruik je om een slagroomlaag tussen de twee helften van de taart te maken en de boven- en zijkant in te smeren. Vanaf nu kun je je eigen fantasie gebruiken om de taart te versieren met bijvoorbeeld (geroosterd) amandelschaafsel, vlokken, muisjes, slagroom, chocolade, etc...
De taart laten afkoelen en daarna horizontaal door midden snijden. Een suikersiroop maken en hiermee de snijvlakken insmeren (tremperen): in een pannetje suiker in water verwarmen tot het is opgelost.
Omdat het een slagroomtaart is, dien je veel slagroom te kloppen met wat suiker en slagroomversteviger. Dit gebruik je om een slagroomlaag tussen de twee helften van de taart te maken en de boven- en zijkant in te smeren. Vanaf nu kun je je eigen fantasie gebruiken om de taart te versieren met bijvoorbeeld (geroosterd) amandelschaafsel, vlokken, muisjes, slagroom, chocolade, etc...
derbyke zegt: