Recept
« Terug naar recepten
Geboortetaartje
PT40M
Geboortetaartje
Een heerlijk geboortetaartje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
troskompas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geboortetaartje te bereiden
Snijd het vruchtvlees van de ananas en de mango in kleine stukjes.
Doe het fruit met de geleisuiker en het sap van het limoentje in een kookpan.
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat ca. 3 minuten doorborrelen.
Maal het fruitmengsel grof in een keukenmachine en laat het afkoelen.
Steek 16 rondjes van ca. 5 cm doorsnede uit de sneetjes witbrood.
Lepel de ananas-mangojam op 12 rondjes.
Zet 4 keer 3 rondjes op elkaar en plaats de laatste 4 rondjes brood (onbesmeerd) erop.
Besmeer de zijkant van de taartjes met zachte boter en rol deze door de muisjes.
Laat even opstijven in de koelkast en smullen maar!
Doe het fruit met de geleisuiker en het sap van het limoentje in een kookpan.
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat ca. 3 minuten doorborrelen.
Maal het fruitmengsel grof in een keukenmachine en laat het afkoelen.
Steek 16 rondjes van ca. 5 cm doorsnede uit de sneetjes witbrood.
Lepel de ananas-mangojam op 12 rondjes.
Zet 4 keer 3 rondjes op elkaar en plaats de laatste 4 rondjes brood (onbesmeerd) erop.
Besmeer de zijkant van de taartjes met zachte boter en rol deze door de muisjes.
Laat even opstijven in de koelkast en smullen maar!