Recept
« Terug naar recepten
Gebraad licht gerookt met een marinade
PT60M
Gebraad licht gerookt met een marinade
Een heerlijk gebraad licht gerookt met een marinade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraad licht gerookt met een marinade te bereiden
- Bak het vlees aan alle kanten in boter goudbruin aan.
- Maak van al de boven vernoemde ingrediënten een papje en smeer het gebraadje er goed mee in.
- Neem een vuurvaste schotel smeer in met boter en leg het gekruid gebraadje erin.
- Bak deze in combi oven voorverwarmd op 180°C gedurende een 60 tal minuten.
- Haal het vlees uit de oven en hou warm.
- Van de jus een sausje maken, gewoon een beetje boter en bloem goed mengen, de jus aan de kook brengen en het mengsel eronder roeren.
- Leg het gebraad terug in de schaal en serveer de saus erover.
Serveer zeer warm.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
ger2 zegt:
Als je dan ook nog het boekje "gerookte lekkernijen" er bij koopt gaat er een nieuwe kook wereld voor je open.
vr. gr. Ger
derbyke zegt:
Petra Wiggers zegt:
Hartelijke groet, Petra Wiggers