Recept
« Terug naar recepten
Gebraden venkel met spek en Parmezaanse kaas
PT45M
Gebraden venkel met spek en Parmezaanse kaas
Een heerlijk gebraden venkel met spek en parmezaanse kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden venkel met spek en Parmezaanse kaas te bereiden
Snijd de venkelknollen overlangs in tweeën en kook ze beetgaar in lichtgezouten kokend water met het sap van 1 citroen. Laat nadien uitlekken en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout.
Bak het spek in een droge pan krokant. Kook de bouillon in tot de helft en bind met instant bindmiddel, kruid met peper en zout. Doe het spek bij de saus.
Rasp Parmezaanse kaas over de venkel en giet de saus rondom. Braad gedurende 20 min. in een oven van 200°C en serveer als hoofdgerecht (met stokbrood) of als bijgerecht bij een groot stuk vlees.
Bak het spek in een droge pan krokant. Kook de bouillon in tot de helft en bind met instant bindmiddel, kruid met peper en zout. Doe het spek bij de saus.
Rasp Parmezaanse kaas over de venkel en giet de saus rondom. Braad gedurende 20 min. in een oven van 200°C en serveer als hoofdgerecht (met stokbrood) of als bijgerecht bij een groot stuk vlees.