KookJij

Gebraden venkel met spek en Parmezaanse kaas

Een heerlijk gebraden venkel met spek en parmezaanse kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden venkel met spek en Parmezaanse kaas te bereiden

Snijd de venkelknollen overlangs in tweeën en kook ze beetgaar in lichtgezouten kokend water met het sap van 1 citroen. Laat nadien uitlekken en schik in een ovenschotel. Kruid met peper en zout.

Bak het spek in een droge pan krokant. Kook de bouillon in tot de helft en bind met instant bindmiddel, kruid met peper en zout. Doe het spek bij de saus.

Rasp Parmezaanse kaas over de venkel en giet de saus rondom. Braad gedurende 20 min. in een oven van 200°C en serveer als hoofdgerecht (met stokbrood) of als bijgerecht bij een groot stuk vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst