KookJij

Gefrituurde roquefortrolletjes

Een heerlijk gefrituurde roquefortrolletjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: claudia van galen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gefrituurde roquefortrolletjes te bereiden

Snijd de Roquefort in vier staafjes, 10 cm.lang en 1,5 cm dik
Leg een loempiavel op een plank en bestrijk het opppervlak met losgeklopt eiwit
Leg èèn van de Roquefortstaafjes diagonaal op het deegvel
Vouw de punten van het deeg-de korte zijde van de kaas- naar elkaar toe
Rol het geheel daarna op tot stevige rolletjes
Maak de overige Roquefort rolletjes op dezelfde manier
Bewaar de rolletjes tot gebruik, afgedekt met plastiekfolie in de koelkast
Hak de gember bolletjes zo fijn mogelijk
Verhit de olie voor het frituren tot 180 graden
Schil intussen de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis
Snijd de parten in dunne plakjes, zodanig dat ze aan een kant met elkaar verbonden zijn
Leg op elk bord -in het midden- twee partjes peer en druk ze enigzinds plat, zodat de plakjes uitwaaieren
Besprenkel het met citroensap (om verkleuring te voorkomen)
Frituur de Roquefortrolletjes in ca. 4 minuten mooi licht bruin en laat ze even uitlekken op keukenpapier
Leg de rolletjes tussen de peerwaaiers en snijd ze in de lengte open
Schep op elk opengesneden rolletje een klein beetje fijngehakte gember en serveer direkt

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst