Recept
« Terug naar recepten
Caponata “Le case del Merlo”
PT60M
Caponata “Le case del Merlo”
Tijdens mijn vakantie op Sicilië verbleven wij in een klein agriturismo en
daar was ik in de gelegenheid om een keer samen met een echte Nonna te
koken. Een geweldige ervaring die ik, iedereen die de kans ooit krijgt, aan
kan raden. Er werd eenvoudig gekookt maar wel altijd met verse
ingrediënten, precies waar ik juist zo van houd. Een van de gerechten die ik
er samen met Nunzia heb gemaakt was deze heerlijke Caponata. Met mijn
10 woordjes Italiaans en met handen en voeten communiceerden wij
zonder problemen. Pen en papier lagen onder handbereik evenals mijn
fotocamera. Wij hebben het daar als voorgerecht gegeten maar thuis
hebben we het als bijgerecht gegeten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Nunzia/Le case del Merlo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Caponata “Le case del Merlo” te bereiden
- Voorbereiding: - Aubergines in blokjes snijden, bestrooien met zout en een half uur laten intrekken. Daarna goed afspoelen en uit laten lekken. - Paprika in stukken snijden.
- Saus maken: - Gehakte ui fruiten in olie en klein gesneden wortel en bleekselderij toevoegen. - Peper en zout toevoegen en ongeveer 10 minuutjes laten bakken. - Gezeefde tomaten, azijn en suiker erbij doen en ongeveer een kwartiertje zachtjes laten stoven zodat alles mooi zacht wordt. Leg een deksel op de pan tegen het spatten. - Voeg op het laatst een kopje water toe als de saus te dik is geworden.
- Bereiding: - Verhit de olie in een pannetje en frituur hierin in kleine gedeeltes de aubergine en paprika. - Laat ze uitlekken in een vergiet en gebruik eventueel keukenrol. - Voeg de saus toe en schep alles door elkaar. - Garneer eventueel met een paar blaadjes van de bleekselderij.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Dit gerecht kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.