Ik zag dit recept op TV. Bij Masterchef australie.
Daar deden ze er nog linzen doorheen, maar daar houden de meeste Nederlanders geloof ik niet zo van.
Ze zeiden dat je ook alleen zout of zeezout kon toevoegen.
Ik heb mijn jongste zoontje en man dit voorgezet.
Dat zijn beiden spruitjes"haters" .
Maar als ik ze zo maak...niet meer :)
Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde spruitjes
PT60M
Gefrituurde spruitjes
Een heerlijk gefrituurde spruitjes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alkien Jacobse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Masterchef Australie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde spruitjes te bereiden
Maak de spruitjes schoon, maar zorg dat de blaadjes er niet afvallen.
Was ze. Snijd ze daarna vanaf het stronkje voorzichtig doormidden. Laat ze even goed uitlekken.
Verwarm de frituurpan.
Doe de spruitjes in het vet, maar pas op kan heel erg spetteren daar groentes veel vocht hebben.
Laat ze zeker 20 minuten sputteren.
Kijk er af en toe even naar dat ze niet TE zwart worden want dan zijn ze niet lekker meer.
Ze moeten bruin zijn en knapperig zijn.
Laat ze boven het vet uitlekken.
En doe ze in de schaal.
Strooi er het zeezout overheen naar smaak en schud voorzichtig om.
Heerlijk als bijgerecht en voor kinderen {en mannen} die geen gekookte spruitjes lusten.
Was ze. Snijd ze daarna vanaf het stronkje voorzichtig doormidden. Laat ze even goed uitlekken.
Verwarm de frituurpan.
Doe de spruitjes in het vet, maar pas op kan heel erg spetteren daar groentes veel vocht hebben.
Laat ze zeker 20 minuten sputteren.
Kijk er af en toe even naar dat ze niet TE zwart worden want dan zijn ze niet lekker meer.
Ze moeten bruin zijn en knapperig zijn.
Laat ze boven het vet uitlekken.
En doe ze in de schaal.
Strooi er het zeezout overheen naar smaak en schud voorzichtig om.
Heerlijk als bijgerecht en voor kinderen {en mannen} die geen gekookte spruitjes lusten.
Mijn kookverhaal (Alkien Jacobse)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
alkien zegt:
Beetje nootachtgige smaak. Heerlijk. En voor wat jou betreft en mij natuurlijk :) voor herhaling vatbaar.:)
sjeef zegt:
Ik heb ze niet zo lang gefrituurd als in het recept staat aangegeven. 10 minuten op 175 graden, even uit laten druipen en vervolgens nog eens 5 minuten. Vooral de smaak met het zout was een vinding. De losgeraakt blaadjes smaakte als chips. Mmmm.
Bedankt Alkien.
Anna zegt:
Die zalmtaart staat nu ook bij mijn favorieten:D
Veel plezier bij de invasie!;);)
fabita zegt:
Ja Anna, op België ook erg leuk, alleen kan ik rond die tijd niet altijd kijken, moet het soms opnemen. De spruitjestaart lijkt me lekker. Als de op de site staat dan vind ik hem wel. Heb morgen een invasie van de buren, lekker borrelen met heel veel hapjes erbij. Zal wel erg laat worden. Morgen 2 zalmtaarten maken en nog een heleboel.'t Wordt weer druk. Prettig weekend allemaal.:):p
Anna zegt:
Gisteren spruitjestaart gemaakt, ook erg lekker!!!;)
alkien zegt:
Dom van me om dat ik dat vergeten ben te vermelden.
Kijk je ook alle andere kookprogramma's op de nederlandse zenders ????
Ikke wel..ben er verslaafd aan, en steek er enorm veel van op.:)
fabita zegt:
sjeef zegt:
alkien zegt:
Gewoon hetzelfde als je met patat doet.
Ik heb de mijne dus op de hoogste stand staan.
Hoop dat je eruit kan komen.
En ja...is super lekker.;)
apu zegt: