Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerd zomerfruit
PT40M
Gegratineerd zomerfruit
Een heerlijk gegratineerd zomerfruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerd zomerfruit te bereiden
voorbereiden :
Halveer de meloen, verwijder de pitten en haal er bolletjes uit met de meloenboor.
Hol de meloen gelijkmatig uit en snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes.
Besprenkel de vruchten met likeur.
Sla de eiwitten stijf en voeg de poedersuiker in gedeelte toe.
Bereiden :
Verdeel de vruchten, de meloenbolletjes en de meloenstukjes over de meloenhelften en maak van het eiwit schuimkoppen op het fruit.
Zet de meloenen in een ovenschaal en plaats ze onder een hete gril totdat het eiwitschuim goudbruin van kleur is.
Blijf erbij want dit gaat snel.
Halveer de meloen, verwijder de pitten en haal er bolletjes uit met de meloenboor.
Hol de meloen gelijkmatig uit en snijd de rest van het vruchtvlees in stukjes.
Besprenkel de vruchten met likeur.
Sla de eiwitten stijf en voeg de poedersuiker in gedeelte toe.
Bereiden :
Verdeel de vruchten, de meloenbolletjes en de meloenstukjes over de meloenhelften en maak van het eiwit schuimkoppen op het fruit.
Zet de meloenen in een ovenschaal en plaats ze onder een hete gril totdat het eiwitschuim goudbruin van kleur is.
Blijf erbij want dit gaat snel.
bertal zegt:
Leuke reactie, bedankt succes met het recept.:);)
m.v.g. Bert Allers