In mijn groentepakket zat nu groenlof. Heb overal zo wat rondgeneusd en zag ook op KookJij een recept van Marijke Geurts.
Door haar recept te lezen ben ik zelf aan het werk gegaan.
Heb toch halverwege nog wat pikante paparikapoeder over de kaas gestrooid: was een goede zet :)
Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde groenlof
PT50M
Gegratineerde groenlof
Alweer zo'n vergeten groente waar ik nooit van had gehoord. Altijd spannend om daar dan iets mee te doen!
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde groenlof te bereiden
- bak in een koekenpan of wok de spekjes zachtjes uit
- voeg de ui, knoflook en paprika toe en laat even meebakken
- verwarm de oven op 180 graden
- voeg de kleingesneden groenlof toe en blijf husselen totdat het goed is opgenomen en wat zachter is geworden
- vet een ovenschaal in
- gooi het hele zooitje in de ovenschaal
- strooi de geraspte kaas er over
- 30 minuten in de oven
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
petra zegt:
ik wil dit recept proberen met kerst of oudjaar .. ik moet wat . zou graag vlees willen eten .. dat kan ik helaas de laatste jaren niet verdragen .. en niemand kan bij antwoord geven waar om ik in ene geen vlees meer kan eten .. vlees vervangers vind ik niet lekker.
Edith zegt:
Wilma Bloemen zegt:
gea zegt:
op deze manier klaargemaakt vond ik het heerlijk! Ik wist ook wel dat je het als rauwe stamp kunt gebruiken, maar ik wilde geen aardappelen. Ik hou veel van groente, dus dit was voor mij een complete maaltijd!
Ingrid zegt:
* de rauwe stamp is ook zeer lekker met knapperig gebakken spekblokjes onder (snel klaar eenpansgerecht)
Anna Koudys zegt:
Sjors zegt: