Ik wist dat ik dit gerecht ooit een keer had gemaakt en dat ik het bijzonder lekker vond.
Ik kon het maar niet terugvinden....
Via FB en m´n eigen kookboekje toch gelukt :)
Recept
« Terug naar recepten
Bloemkoolpuree met een gepocheerd eitje
PT45M
Bloemkoolpuree met een gepocheerd eitje
Een heerlijk bloemkoolpuree met een gepocheerd eitje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
me, myself and I
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkoolpuree met een gepocheerd eitje te bereiden
Kook een bloemkool (in roosjes en stukken van de stronk) gaar. Gewoon blijven prikken en voelen…
Laat dit heel goed uitlekken!
Ga in een wok een fijngesneden ui, 1 grote fijngesneden knoflook, een halve in kleine stukjes gesneden rode paprika lekker roerbakken.
Pureer de bloemkool met de staafmixer.
Hussel het wokgeheel er door.
Doe er ook nog wat geraspte kaas door.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een bord (ovenbestendig en insmeren met olijfolie of bakspray) en doe daar een kookring op; vul de ring met het bloemkoolmengsel; druk het goed aan.
Zet het in de oven voor zo´n 20 minuten.
Haal het er uit en leg op het bord een aantal door midden gesneden kleine tomaatjes.
Zet nog zo´n 10 minuten in de oven.
Kijk intussen naar de volgende video hoe je een eitje pocheert:
https://www.youtube.com/watch?v=b_zJm4huAas
Aap dit na!!!
Pluk wat tuinkers of bieslook en snij dat fijn..
Pak je bord uit de oven (handschoenen aub), trek de ring voorzichtig omhoog en drapeer je gepocheerd eitje mooi op het taartje.
Net voordat je gaat eten prik je de dooier door…. en strooi je de bieslook of tuinkers zeer nonchalant over je bord.
Laat dit heel goed uitlekken!
Ga in een wok een fijngesneden ui, 1 grote fijngesneden knoflook, een halve in kleine stukjes gesneden rode paprika lekker roerbakken.
Pureer de bloemkool met de staafmixer.
Hussel het wokgeheel er door.
Doe er ook nog wat geraspte kaas door.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een bord (ovenbestendig en insmeren met olijfolie of bakspray) en doe daar een kookring op; vul de ring met het bloemkoolmengsel; druk het goed aan.
Zet het in de oven voor zo´n 20 minuten.
Haal het er uit en leg op het bord een aantal door midden gesneden kleine tomaatjes.
Zet nog zo´n 10 minuten in de oven.
Kijk intussen naar de volgende video hoe je een eitje pocheert:
https://www.youtube.com/watch?v=b_zJm4huAas
Aap dit na!!!
Pluk wat tuinkers of bieslook en snij dat fijn..
Pak je bord uit de oven (handschoenen aub), trek de ring voorzichtig omhoog en drapeer je gepocheerd eitje mooi op het taartje.
Net voordat je gaat eten prik je de dooier door…. en strooi je de bieslook of tuinkers zeer nonchalant over je bord.
gea zegt:
Het is heerlijk en ik vind het altijd erg leuk om een gerecht ook mooi op m'n bord te leggen. Ik word daar blij van.