Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde kipfilet
PT60M
Gegratineerde kipfilet
Een heerlijk gegratineerde kipfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bron kookboek: Chef school Auteur: Joanna Farrow
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde kipfilet te bereiden
Bestrooi de kipfilets met peper.
Was de tomaat en snij deze in plakken.
Vet een ovenvaste schaal in met boter en leg hierin eerst de helft van de plakken tomaat.
Leg daarop de plakken Emmentaler en fricandeau zo neer, dat ze half over de rand van de ovenschaal hangen.
Leg de kipfilets op de schotel en vouw de overhangende fricandeau en kaas erover.
Leg de rest van de plakken tomaat erop en bestrooi het gerecht met geraspte kaas en oregano.
Schuif de schaal in een voorverwarmde oven (220°C) en laat het gerecht ± 15 minuten bakken.
Was de tomaat en snij deze in plakken.
Vet een ovenvaste schaal in met boter en leg hierin eerst de helft van de plakken tomaat.
Leg daarop de plakken Emmentaler en fricandeau zo neer, dat ze half over de rand van de ovenschaal hangen.
Leg de kipfilets op de schotel en vouw de overhangende fricandeau en kaas erover.
Leg de rest van de plakken tomaat erop en bestrooi het gerecht met geraspte kaas en oregano.
Schuif de schaal in een voorverwarmde oven (220°C) en laat het gerecht ± 15 minuten bakken.