Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde partjes van roze pompelmoes
PT15M
Gegratineerde partjes van roze pompelmoes
Een heerlijk gegratineerde partjes van roze pompelmoes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
paule neyrat
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde partjes van roze pompelmoes te bereiden
Schil de pompelmoezen met een scherp mes (à vif), zodat de schil, het wit en het vlies rondom het vruchtvlees verwijderd is. Hou de pompelmoes vast in één hand, maar duw er niet op. Snij met het mes elk partje voorzichtig tussen de vliezen uit.
Verdeel de partjes over vier vuurvaste schoteltjes.
Zet de oven op de grillstand.
Doe de eierdooiers en de room samen en klop ze stevig op. Voeg de suiker toe. Doe er eventueel nog wat water bij als het mengsel te dik is.
Giet in elke schotel wat van dit mengsel op de pompelmoespartjes. Zet de schoteltjes 8 tot 10 minuten onder de grill.
Haal ze uit de oven zo gauw de gratin goudbruin is.
Dien warm of lauw op.
Verdeel de partjes over vier vuurvaste schoteltjes.
Zet de oven op de grillstand.
Doe de eierdooiers en de room samen en klop ze stevig op. Voeg de suiker toe. Doe er eventueel nog wat water bij als het mengsel te dik is.
Giet in elke schotel wat van dit mengsel op de pompelmoespartjes. Zet de schoteltjes 8 tot 10 minuten onder de grill.
Haal ze uit de oven zo gauw de gratin goudbruin is.
Dien warm of lauw op.