KookJij

Confituur: Tropical

Een heerlijk confituur: tropical recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Confituur: Tropical te bereiden

Ananas schillen en in blokjes snijden.
Kakivrucht in blokjes snijden.
Granaatappel in stukken snijden en houd de pitjes bij.
Pompelmoes schillen en het vruchtvlees langs de vliesjes weg snijden.
Manderijntjes schillen en in kwartjes verdelen.
Het fruit in een grote ketel doen,
voeg de suiker toe en laat op een hoog vuur koken door regelmatig te roeren voeg een klontje boter toe om het schuimen tegen te gaan.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Voor de verhouding van het fruit is het een beetje wikken en wegen maar wel zorgen dat je aan 2 kg fruit komt.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
De eerste maal dat ik een klontje boter toe voeg aan de confituur. Het was een tip van Lekkerbekske, en inderdaad bij het koken van de confituur bijna geen schuim meer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Nog geen idee ;-) Als je tips hebt? :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Ben benieuwd wat je als dessert gaat maken ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Morgen zal ik gaan proeven!
Maar wel wat bewaren voor de kerst, heerlijk bij een dessert ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
En al geproefd, zal er weer andere moeten maken de voorraad is weer flink geminderd ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Mooi, mooi! Gelukt met de foto's! En ik heb daar een heerlijk potje van gekregen! :-)