Klik op foto om te vergroten.
De eerste maal dat ik een klontje boter toe voeg aan de confituur. Het was een tip van Lekkerbekske, en inderdaad bij het koken van de confituur bijna geen schuim meer.
Recept
« Terug naar recepten
Confituur: Tropical
PT60M
Confituur: Tropical
Een heerlijk confituur: tropical recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Confituur: Tropical te bereiden
Ananas schillen en in blokjes snijden.
Kakivrucht in blokjes snijden.
Granaatappel in stukken snijden en houd de pitjes bij.
Pompelmoes schillen en het vruchtvlees langs de vliesjes weg snijden.
Manderijntjes schillen en in kwartjes verdelen.
Het fruit in een grote ketel doen,
voeg de suiker toe en laat op een hoog vuur koken door regelmatig te roeren voeg een klontje boter toe om het schuimen tegen te gaan.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Voor de verhouding van het fruit is het een beetje wikken en wegen maar wel zorgen dat je aan 2 kg fruit komt.
Kakivrucht in blokjes snijden.
Granaatappel in stukken snijden en houd de pitjes bij.
Pompelmoes schillen en het vruchtvlees langs de vliesjes weg snijden.
Manderijntjes schillen en in kwartjes verdelen.
Het fruit in een grote ketel doen,
voeg de suiker toe en laat op een hoog vuur koken door regelmatig te roeren voeg een klontje boter toe om het schuimen tegen te gaan.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Voor de verhouding van het fruit is het een beetje wikken en wegen maar wel zorgen dat je aan 2 kg fruit komt.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Maar wel wat bewaren voor de kerst, heerlijk bij een dessert ;-)
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt: