KookJij

Gegrilde ananas met honing en ijs

Een heerlijk gegrilde ananas met honing en ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tip Culinair BarbecueBasics
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde ananas met honing en ijs te bereiden

De ananas NIET ontdoen van kroon of uiteinde.
1. Snij de ananas van boven naar beneden in 8 evendikke parten (dus met de kroon eraan)
2. Snij dan wel de harde kern in het midden voorzichtig eraf.
3. Steek door elk part van boven naar beneden een spies door de ananas.
4.Klop in een schaaltje de olie + het limoensap + honing tot een homogene dressing en bestrijk hiermee de ananasparten aan beide kanten.
5. Grill ze, regelmatig kerend, op de hete bbq in 10 a 15 minuten goudbruin.
6. De laatste 4 minuten de parten bestrooien met de kokos en laat die ook aan beide kanten meeroosteren.
7. Per persoon 2 spiezen serveren. Geef er een bolletje ijs bij.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Kokosijs of peer-chocolade-ijs smaakt er heerlijk bij.
Wil je zelf kokosijs bereiden? Voor een snelle bereiding van kokosijs, zie hiervoor mijn recept. Er staan ook andere recepten hiervan op deze site.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst