Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde appelringen met kaneel
PT15M
Gegrilde appelringen met kaneel
Een heerlijk gegrilde appelringen met kaneel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gegrilde appelringen met kaneel te bereiden
1. Verwarm de grillpan op matig vuur. Verwijder het klokhuis van de appels, schil ze en snijd ze in ronde plakken van 5 milimeter dik. Men ze door het citroensap. Zeef de poedersuiker en kaneel.
2. Schep de appelringen door de gesmolten boter en leg de helft naast elkaar in de grillpan. Bak ze circa 2 minuten of tot ze goudbruin gevlekt zijn. Keer ze en gril nog 3 minuten. Bestuif snel met kaneelsuiker, keer nog eens en bak enkele seconden tot de suiker is gekarameliseerd. Haal van het vuur en houd warm, terwijl je de rest van de appelringen op dezelfde wijze bakt.
3. Serveer warm met lobbige slagroom of creme fraiche.
2. Schep de appelringen door de gesmolten boter en leg de helft naast elkaar in de grillpan. Bak ze circa 2 minuten of tot ze goudbruin gevlekt zijn. Keer ze en gril nog 3 minuten. Bestuif snel met kaneelsuiker, keer nog eens en bak enkele seconden tot de suiker is gekarameliseerd. Haal van het vuur en houd warm, terwijl je de rest van de appelringen op dezelfde wijze bakt.
3. Serveer warm met lobbige slagroom of creme fraiche.