KookJij

Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade

Een heerlijk gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade te bereiden

Snijd de aubergines in de lengte in gelijkmatige plakken van een 1/2 centimeter dik. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie, bestrooi licht met zout en leg ze naast elkaar in een enkele laag op een groot bord. Leg er een laag plasticfolie op en dan weer een laag aubergine plakken. Dek af met plasticfolie, leg er een plank op met wat gewicht (een paar blikken bijvoorbeeld) en laat ze 30 minuten zo staan. Op deze manier wordt het vruchtvlees van de aubergine zacht en kun je de plakken beter grillen. Vet niet de grillpan maar de aubergine met olie in. Verhit de grillpan en grill de plakken aubergine 4 minuten aan beide zijden goud bruin. Meng de tonijn met mayonaise, créme fraïche, kappertjes en peterselie en breng op smaak met zwarte peper. Leg wat sla op iedere aubergine plak, schep er 1 eetlepel tonijn op en rol de plak over de breedte op. Presenteer de rolletjes op kleine bordjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Miranda

Miranda zegt:
Klinkt superlekker, deze komt in mijn/onze map. Rucola eens vervangen door raapstelen. Ken je dat ?
mvmidden

mvmidden zegt:
lekker, en eenvoudig te maken. wees wel voorzichtig met het invetten v/d olijfolie, de plakken aubergine worden anders erg vet.
Verder heerlijk gerecht;);)
resi

resi zegt:
wat een prachtig voor gerecht,ga ik zeker maken,bedankt!:)