Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade
PT30M
Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade
Een heerlijk gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade te bereiden
Snijd de aubergines in de lengte in gelijkmatige plakken van een 1/2 centimeter dik. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie, bestrooi licht met zout en leg ze naast elkaar in een enkele laag op een groot bord. Leg er een laag plasticfolie op en dan weer een laag aubergine plakken. Dek af met plasticfolie, leg er een plank op met wat gewicht (een paar blikken bijvoorbeeld) en laat ze 30 minuten zo staan. Op deze manier wordt het vruchtvlees van de aubergine zacht en kun je de plakken beter grillen. Vet niet de grillpan maar de aubergine met olie in. Verhit de grillpan en grill de plakken aubergine 4 minuten aan beide zijden goud bruin. Meng de tonijn met mayonaise, créme fraïche, kappertjes en peterselie en breng op smaak met zwarte peper. Leg wat sla op iedere aubergine plak, schep er 1 eetlepel tonijn op en rol de plak over de breedte op. Presenteer de rolletjes op kleine bordjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
mvmidden zegt:
Verder heerlijk gerecht;);)
Miranda zegt: