Recept
« Terug naar recepten
Crostini of bruschetta met tomaat- en tonijnsalade
PT20M
Crostini of bruschetta met tomaat- en tonijnsalade
Heerlijke crostini of bruschetta die je goed kunt voorbereiden. Vlak voor het serveren alleen nog beleggen. De crostini kun je de dag tevoren al maken. Het was een groot succes op ons feestje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Koud
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crostini of bruschetta met tomaat- en tonijnsalade te bereiden
- Plakjes stokbrood aan beide zijden insmeren met olie en geperste knoflook. Brood aan beide zijden licht roosteren. (kan dag tevoren)
- TOMATENBELEG:: Pitjes en vocht uit tomaten verwijderen. Tomaten heel fijn snijden. Mengen met fijngesneden basilicum, peper en zout.
- TONIJNBELEG: Tonijn laten uitlekken en heel fijnmaken. Vermengen met fijngesnipperde ui, kappertjes en mayonaise.
- Vlak voor opdienen brood beleggen met tomaatsalade of tonijnsalade.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Heerlijk bij de borrel of als buffetgerecht. Valt echt bij iedereen in de smaak.