Recept
« Terug naar recepten
Pollo tonnato ( gegrilde kipfilet met tonijnsaus )
PT15M
Pollo tonnato ( gegrilde kipfilet met tonijnsaus )
Een variatie op de Vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus) een favoriet Italiaans gerecht.
Ik maak dit met plakjes kipfilet en een zelfgemaakte tonijnsaus.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pollo tonnato ( gegrilde kipfilet met tonijnsaus ) te bereiden
- TONIJNSAUS: tonijn uitlekken en fijnprakken. Mengen met citroensap, mayonaise, crème fraîche, wat peper en zout.
- Sla over platte schaal verdelen.
- Plakjes kipfilet dakpansgewijs erop leggen. Tonijnsaus aan een zijde van de kipfilet verdelen.
- Garneren met kappertjes
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker als buffetgerecht, maar ook lekker als lunchgerecht of voorgerecht.