KookJij

Gegrilde geflambeerde Bananen met Roomijs

Een heerlijk gegrilde geflambeerde bananen met roomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde geflambeerde Bananen met Roomijs te bereiden

Bereiding:


Mix in een kleine kom de gesmolten boter, suiker, kaneel en limoensap.
Smeer de bananen in met een kwart van deze botermix.
Leg de bananen op de grill en bak deze ca 2 a 4 minuten. Keer de bananen halverwege.
Snij de bananen in plakjes, en leg ze op een vuurvaste schaal.
Verdeel de rest van de botermix over de bananen, en plaats de schaal terug op het vuur. Verwarm het geheel ca. 5 minuten (kan ook in de oven)
Haal vervolgens de schaal van het vuur of uit de oven en giet snel een scheut rum over de bananen. Steek de rum aan en flambeer de bananen.
Klop de slagroom met wat suiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
houbenbernadette,
Laat horen hoe het smaakte.
:);)m.v.g. Bert
bertal

bertal zegt:
hns,
Bedankt hiervoor, geniet van de receptuur:);)
M.V.G. Bert
hns

hns zegt:
Lekker hoor! Dank je wel Bert. grt Hans
Je krijgt van mij een tien!:):):):):):)
houbenbernadette

houbenbernadette zegt:
Ik ga het uitproberen, in plaats van rum ga ik er conjac in doen.