Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde geflambeerde Bananen met Roomijs
PT30M
Gegrilde geflambeerde Bananen met Roomijs
Een heerlijk gegrilde geflambeerde bananen met roomijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde geflambeerde Bananen met Roomijs te bereiden
Bereiding:
Mix in een kleine kom de gesmolten boter, suiker, kaneel en limoensap.
Smeer de bananen in met een kwart van deze botermix.
Leg de bananen op de grill en bak deze ca 2 a 4 minuten. Keer de bananen halverwege.
Snij de bananen in plakjes, en leg ze op een vuurvaste schaal.
Verdeel de rest van de botermix over de bananen, en plaats de schaal terug op het vuur. Verwarm het geheel ca. 5 minuten (kan ook in de oven)
Haal vervolgens de schaal van het vuur of uit de oven en giet snel een scheut rum over de bananen. Steek de rum aan en flambeer de bananen.
Klop de slagroom met wat suiker.
Mix in een kleine kom de gesmolten boter, suiker, kaneel en limoensap.
Smeer de bananen in met een kwart van deze botermix.
Leg de bananen op de grill en bak deze ca 2 a 4 minuten. Keer de bananen halverwege.
Snij de bananen in plakjes, en leg ze op een vuurvaste schaal.
Verdeel de rest van de botermix over de bananen, en plaats de schaal terug op het vuur. Verwarm het geheel ca. 5 minuten (kan ook in de oven)
Haal vervolgens de schaal van het vuur of uit de oven en giet snel een scheut rum over de bananen. Steek de rum aan en flambeer de bananen.
Klop de slagroom met wat suiker.
bertal zegt:
Laat horen hoe het smaakte.
:);)m.v.g. Bert