Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde groene asperges
PT15M
Gegrilde groene asperges
Een heerlijk gegrilde groene asperges recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frans Marijnissen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
BBQ Bible en aangepast
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde groene asperges te bereiden
Hou de asperge aan een kant vast en breek met de andere hand de onderzijde er van af. Hij breekt dan precies op de plaats waar het houterige deel overgaat in het zachte deel. Je hoeft groene asperges niet te schillen.
Leg 4 of 5 asperges naast elkaar (als een vlotje) en prik ze met twee coctailprikkers vast.
Meng de olie en de citroensap goed door elkaar en smeer de aspergevlotjes hier licht mee in.
Leg de vlotjes op de BBQ boven het vuur en draai de vlotjes na 2 a 4 minuten om. Besmeer daarna nog met beetje olie en strooi er wat kaas overheen. 3 minuten later zijn ze klaar.
Leg 4 of 5 asperges naast elkaar (als een vlotje) en prik ze met twee coctailprikkers vast.
Meng de olie en de citroensap goed door elkaar en smeer de aspergevlotjes hier licht mee in.
Leg de vlotjes op de BBQ boven het vuur en draai de vlotjes na 2 a 4 minuten om. Besmeer daarna nog met beetje olie en strooi er wat kaas overheen. 3 minuten later zijn ze klaar.