Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde groenten
PT20M
Gegrilde groenten
Een heerlijk gegrilde groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
21
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde groenten te bereiden
Snijd de groenten:
-aubergine in plakken van halve cm.
-courgette in repen (met kaasschaaf).
-champignons doormidden en bolle kapjes afsnijden.
-paprika in 12 stukken.
Neem een beetje olie in een schaaltje en meng deze met de knoflookpuree.
Smeer de groenten in met wat olijfolie (zonder de knoflook) en gril deze in de pan totdat ze er mooi uitzien. Wrijf met een kwastje nog wat olie met knoflook erop en draai nog een keertje om in de grillpan. Verwerk zo alle groenten.
Na het bakken de groenten in een schaal met de balsamico azijn en de olie besprenkelen en even goed omscheppen.
Rustig verder af laten koelen totdat het gegeten wordt.
-aubergine in plakken van halve cm.
-courgette in repen (met kaasschaaf).
-champignons doormidden en bolle kapjes afsnijden.
-paprika in 12 stukken.
Neem een beetje olie in een schaaltje en meng deze met de knoflookpuree.
Smeer de groenten in met wat olijfolie (zonder de knoflook) en gril deze in de pan totdat ze er mooi uitzien. Wrijf met een kwastje nog wat olie met knoflook erop en draai nog een keertje om in de grillpan. Verwerk zo alle groenten.
Na het bakken de groenten in een schaal met de balsamico azijn en de olie besprenkelen en even goed omscheppen.
Rustig verder af laten koelen totdat het gegeten wordt.
limoen zegt: