Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde koolvis met slaatje van postelein en zijn coulis
PT30M
Gegrilde koolvis met slaatje van postelein en zijn coulis
Een heerlijk gegrilde koolvis met slaatje van postelein en zijn coulis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
visinfo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde koolvis met slaatje van postelein en zijn coulis te bereiden
1. Meng de olie met de azijn en kruid met peper en zout. Maak met deze vinaigrette en de helft van de postelein een slaatje.
2. Voor de vissaus: breng de visfumet en de witte wijn aan de kook, voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte (bind de saus eventueel door op het laatst wat express maïzena toe te voegen).
Kruid met peper en zout.
3. Mix de resterende postelein met 4 eetlepels vissaus tot een fijn groen mengsel. Meng dit bij het serveren onder de vissaus om de mooie groene kleur te bewaren.
4. Strijk de koolvisfilets in met olijfolie en rooster ze 2 minuten op de grill, draai ze na 1 minuut een kwartslag voor een mooi ruitjespatroon. Laat 5 tot 6 minuten verder garen in de voorverwarmde oven op 220°C.
5. Schik de posteleinsla in het midden van het bord, leg de koolvisfilets erop, lepel de posteleincoulis er rond en versier met een posteleinblaadje.
2. Voor de vissaus: breng de visfumet en de witte wijn aan de kook, voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte (bind de saus eventueel door op het laatst wat express maïzena toe te voegen).
Kruid met peper en zout.
3. Mix de resterende postelein met 4 eetlepels vissaus tot een fijn groen mengsel. Meng dit bij het serveren onder de vissaus om de mooie groene kleur te bewaren.
4. Strijk de koolvisfilets in met olijfolie en rooster ze 2 minuten op de grill, draai ze na 1 minuut een kwartslag voor een mooi ruitjespatroon. Laat 5 tot 6 minuten verder garen in de voorverwarmde oven op 220°C.
5. Schik de posteleinsla in het midden van het bord, leg de koolvisfilets erop, lepel de posteleincoulis er rond en versier met een posteleinblaadje.