Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde lamsboutsneden met muntpesto en kleurig slaatje
PT25M
Gegrilde lamsboutsneden met muntpesto en kleurig slaatje
Een heerlijk gegrilde lamsboutsneden met muntpesto en kleurig slaatje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde lamsboutsneden met muntpesto en kleurig slaatje te bereiden
Hak de walnootpitten grof.
Schil en rasp de rode biet.
Rasp 200 g pecorino fijn en snij de rest in krullen.
Snipper de munt. Hou enkele blaadjes over voor de afwerking.
Pers de knoflook.
Verhit 1 eetl. boter in een grillpan en bak de lamsboutsneden aan beide zijden mooi bruin op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak nog 5 à 8 min. Kruid met peper en zout.
Maak het slaatje: meng de eikenbladsla met de geraspte biet en de gemengde kiemen. Bestrooi met de gehakte walnoten en pecorinokrullen. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn.
Maak de muntpesto: mix de pijnboompitten met de geraspte pecorino, de gesnipperde munt, de knoflook, 3 eetl. water en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper.
Leg de lamsboutsneden op de borden en lepel er wat pesto op. Garneer met verse muntblaadjes. Verdeel de salade over de borden en schik er aardappelkroketjes naast.
Schil en rasp de rode biet.
Rasp 200 g pecorino fijn en snij de rest in krullen.
Snipper de munt. Hou enkele blaadjes over voor de afwerking.
Pers de knoflook.
Verhit 1 eetl. boter in een grillpan en bak de lamsboutsneden aan beide zijden mooi bruin op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak nog 5 à 8 min. Kruid met peper en zout.
Maak het slaatje: meng de eikenbladsla met de geraspte biet en de gemengde kiemen. Bestrooi met de gehakte walnoten en pecorinokrullen. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn.
Maak de muntpesto: mix de pijnboompitten met de geraspte pecorino, de gesnipperde munt, de knoflook, 3 eetl. water en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper.
Leg de lamsboutsneden op de borden en lepel er wat pesto op. Garneer met verse muntblaadjes. Verdeel de salade over de borden en schik er aardappelkroketjes naast.