Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde tonijn met zoetzure uien en confituur van kappertjes
PT40M
Gegrilde tonijn met zoetzure uien en confituur van kappertjes
Een heerlijk gegrilde tonijn met zoetzure uien en confituur van kappertjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde tonijn met zoetzure uien en confituur van kappertjes te bereiden
Maak de zoetzure uien:
Snijd de uien niet al te fijn en stoof ze in een scheutje olijfolie. Blus met balsamicoazijn, zet een deksel op de pan en laat alles 15 minuten sudderen op een laag vuur.
Maak de confituur van kappertjes:
Pel en ontpit de tomaatjes. Kook de kappertjes 30 minuten met de suiker, marsala en kerstomaatjes. Mix tot een half grove pasta.
Bak de tonijn:
Kruid de tonijn met peper en zout, sprenkel er wat olijfolie over en gril kort.
Snijd de tonijn in plakken en serveer met de uien en de confituur. Werk af met zwart en rood zout uit Sicilië.
Snijd de uien niet al te fijn en stoof ze in een scheutje olijfolie. Blus met balsamicoazijn, zet een deksel op de pan en laat alles 15 minuten sudderen op een laag vuur.
Maak de confituur van kappertjes:
Pel en ontpit de tomaatjes. Kook de kappertjes 30 minuten met de suiker, marsala en kerstomaatjes. Mix tot een half grove pasta.
Bak de tonijn:
Kruid de tonijn met peper en zout, sprenkel er wat olijfolie over en gril kort.
Snijd de tonijn in plakken en serveer met de uien en de confituur. Werk af met zwart en rood zout uit Sicilië.