Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde watermeloen met ijs
PT20M
Gegrilde watermeloen met ijs
Een heerlijk gegrilde watermeloen met ijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde watermeloen met ijs te bereiden
Verwarm het sinaasappelsap met het citroensap en de suiker in een pannetje. Laat inkoken tot een siroop.
Snij de watermeloen in driehoekige plakken van 1 cm dik, verwijder de schil. Rooster ze op de barbecue of in de grillpan aan beide kanten goudbruin.
Verdeel de meloen over vier bordjes, bedruppel met de sinaasappelsiroop. Leg op elk bordje een bolletje ijs en werk af met geraspte sinaasappelschil en enkele blaadjes verse munt. Serveer meteen.
Snij de watermeloen in driehoekige plakken van 1 cm dik, verwijder de schil. Rooster ze op de barbecue of in de grillpan aan beide kanten goudbruin.
Verdeel de meloen over vier bordjes, bedruppel met de sinaasappelsiroop. Leg op elk bordje een bolletje ijs en werk af met geraspte sinaasappelschil en enkele blaadjes verse munt. Serveer meteen.
keesie zegt: