Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde zalm met kokosrijst en perziksalsa
PT45M
Gegrilde zalm met kokosrijst en perziksalsa
Een heerlijk gegrilde zalm met kokosrijst en perziksalsa recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
aldi
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde zalm met kokosrijst en perziksalsa te bereiden
- Kruid de zalm met peper en zout. Doe in een vershoudzakje. Voeg een beetje zeste en het sap van een halve limoen toe. Plet de knoflook en doe erbij. Besprenkel het geheel met 3 eetlepels olijfolie. Leg het zakje 20 minuten in de koelkast. Snijd de rijstbuiltjes open en weeg 300 g af. Doe samen met de kokosmelk en het water in een pot met deksel. Kook gaar in 10 minuten op een laag vuurtje en roer regelmatig. Schil de perziken, snijd in tweeën en ontpit. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en gril de perziken tot ze karamelliseren. Snijd in kleine blokjes en doe in een grote mengkom. Pel de rode ui, snijd fijn en voeg toe. Was de paprika’s, snijd fijn en doe erbij. Voeg de honing, balsamicoazijn en een beetje limoensap toe. Was de koriander, snipper fijn en strooi erover. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed onder elkaar en zet even in de koelkast. Gril de zalm gaar. Dresseer de rijst op de borden. Leg er telkens een stuk zalm op en werk af met de salsa.