Geef er rijst bij en bv sperzieboontjes.
Als saus de AJI VERDE SAUS:
Meng in een blender :
1 bosje koriander, ontdaan van de dikste steeltjes.
2 lenteuitjes.
2 groene lomboks, ontdaan van de zaadlijst + zaad.
4 teentjes knoflook.
75 gram ricotta of cottage cheese.
4 eetlepels olijfolie extra virgine.
Draai daarvan een homogene pasta en breng op smaak met limoensap (2 - 3 eetlepels) en zeezout.
Recept
« Terug naar recepten
Gegrillde kip uit Peru
PT780M
Gegrillde kip uit Peru
Een heerlijk gegrillde kip uit peru recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
780 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Zuid-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrillde kip uit Peru te bereiden
1).Meng de ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en draai tot een gladde homogene marinade is verkregen.
2).Doe de marinade in een afsluitbare plastic zak en doe de stukken kip er bij. Zet in de koeling weg gedurende minstens 8 uren, maar beter 24 uren.
3).Leg de stukken kip op een rooster in het midden van de oven en een opvangblik op de bodem en laat de kip garen in 40 minuten.
4).Vlak voor het opdienen de oven op boven warmte zetten en het rooster daar vlak onder schuiven en 5 minuten aan de velkant een krokantje geven.
2).Doe de marinade in een afsluitbare plastic zak en doe de stukken kip er bij. Zet in de koeling weg gedurende minstens 8 uren, maar beter 24 uren.
3).Leg de stukken kip op een rooster in het midden van de oven en een opvangblik op de bodem en laat de kip garen in 40 minuten.
4).Vlak voor het opdienen de oven op boven warmte zetten en het rooster daar vlak onder schuiven en 5 minuten aan de velkant een krokantje geven.