Ik heb het gereserveerd met een eierpasta maar een andere pasta kan natuurlijk ook. Brood, rijst of gebakken aardappelen smaken hier ook uitstekend bij.
Recept
« Terug naar recepten
Hongaarse kip: Paprikas Csirke
PT120M
Hongaarse kip: Paprikas Csirke
Dit van origine traditioneel Hongaars gerecht van kip met paprika lijkt qua smaak veel op goulash (porkolt). Je kunt kipfilet gebruiken maar ook een hele kip of kippenbouten. De laatste heb ik gebruikt. Ik heb het gerecht naar mijn eigen smaak veranderd en aangepast zodat het voor de kenners misschien niet meer lijkt op een traditioneel gerecht. Maar authentiek of niet het was erg lekker en dat is volgens mij het belangrijkste.
Je kunt naar eigen smaak een beetje spelen met de bereidingstijd. Ik heb de bouten goed gaar laten worden zodat het vlees van de botten valt en het vlees een geheel wordt met de saus. Let wel op dat er geen botjes achterblijven. Ook kun je voor een wat kortere garingstijd kiezen zodat de bouten intact blijven.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hongaarse kip: Paprikas Csirke te bereiden
- Hak de knoflook en de peper fijn, ontvel de tomaten en snij ze in blokjes, snij de ui en paprika in reepjes.
- Verhit een braadpan en bak hierin de spekreepjes met de knoflook, ui en paprika, voeg dan de peper (chilipoeder) het paprikapoeder en p & z toe en doe er daarna de kip en de tomatenblokjes bij.
- Giet het water (bouillon) er overheen en laat dit een uur sudderen, voeg indien nodig meer water toe.
- Haal alle botjes eruit en voeg de zure room toe (goed roeren) Bind de saus eventueel indien nodig met allesbinder, aardappelmeel of bloem (aangemaakt met water)
- Als je de bouten graag heel wilt laten haal ze dan uit de pan voordat je de zure room toevoegt aan de saus, als de saus klaar is kun je ze weer terugdoen.