KookJij

Gehakt op z`n Indisch

Een heerlijk gehakt op z`n indisch recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: mijzelf
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehakt op z`n Indisch te bereiden

Meng het gehakt met de nasikruiden en het ei en vorm er balletjes van ter groote van een pingpongbal. Hak de pinda`s grof. Verhit 2 kneepjes vloeibaar braadvet in een koekenpan. Wacht tot het schuim wegtrekt en bak de balletjes in ca 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminumfolie.
Voeg de pindakaas toe aan het achtergebleven bakvet voor ca 1 minuut.
Voeg 2 dl water toe en roer tot een gladde jus.
Breng de jus op smaak met een scheutje ketjap en roer de pinda`s erdoor .
Serveer bij de Indische balletjes gekookte aardappels en spitskool.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Henny

Henny zegt:
Mmm wat een leuk receptje, de nasi kruiden, zijn die ook zonder het giftige E621 te koop? Het zit overal in en ik schuw dat. Maar als ik iets (meer) natuurlijks vind, ja hoor dan ga ik het zeker toevoegen aan mijn receptenlijst, hartelijk dank!
leny3

leny3 zegt:
wat is twee hele erdoor en 50 scheutje en 2 scheutje grt leny
magda

magda zegt:
2 hele ? erdoor heen ?
Zou je het recept kunnen aanvullen, er is wat weggevallen en het leek mij juist zo lekker!
brandaris

brandaris zegt:
ja dit is zo lekker en het kost niet duur gewoon proberen lekker je kunt het ook bij een patje eten maak niet uit het is zo lekker om dit te eten?