Recept
« Terug naar recepten
Gehakt op z`n Indisch
PT30M
Gehakt op z`n Indisch
Een heerlijk gehakt op z`n indisch recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henny hoornenborg
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
mijzelf
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakt op z`n Indisch te bereiden
Meng het gehakt met de nasikruiden en het ei en vorm er balletjes van ter groote van een pingpongbal. Hak de pinda`s grof. Verhit 2 kneepjes vloeibaar braadvet in een koekenpan. Wacht tot het schuim wegtrekt en bak de balletjes in ca 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminumfolie.
Voeg de pindakaas toe aan het achtergebleven bakvet voor ca 1 minuut.
Voeg 2 dl water toe en roer tot een gladde jus.
Breng de jus op smaak met een scheutje ketjap en roer de pinda`s erdoor .
Serveer bij de Indische balletjes gekookte aardappels en spitskool.
Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminumfolie.
Voeg de pindakaas toe aan het achtergebleven bakvet voor ca 1 minuut.
Voeg 2 dl water toe en roer tot een gladde jus.
Breng de jus op smaak met een scheutje ketjap en roer de pinda`s erdoor .
Serveer bij de Indische balletjes gekookte aardappels en spitskool.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
magda zegt:
Zou je het recept kunnen aanvullen, er is wat weggevallen en het leek mij juist zo lekker!
brandaris zegt:
Henny zegt: