Recept
« Terug naar recepten
Gehaktappeltjes
PT35M
Gehaktappeltjes
Een heerlijk gehaktappeltjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
tineke van Meeuwen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktappeltjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel en snipper 1 ui. Pel en hak de knoflook. Pel de andere ui en snijd deze in ringen. Verkruimel de speculaasjes. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, tomatenpuree, hacheekruiden, speculaasjes en wijn toe.
Laat het vocht iets verdampen. Schil de appels, halveer ze en hol ze uit. Vul de appels met het gehaktmengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal. Verhit de resterende boter en bak de uiringen kort. Schep ze op het gehaktmengsel en rasp de kaas erover. Bak de appels ongeveer 20 minuten in de oven. Lekker met puree.
Pel en snipper 1 ui. Pel en hak de knoflook. Pel de andere ui en snijd deze in ringen. Verkruimel de speculaasjes. Verhit de helft van de boter in de koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui, knoflook, tomatenpuree, hacheekruiden, speculaasjes en wijn toe.
Laat het vocht iets verdampen. Schil de appels, halveer ze en hol ze uit. Vul de appels met het gehaktmengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal. Verhit de resterende boter en bak de uiringen kort. Schep ze op het gehaktmengsel en rasp de kaas erover. Bak de appels ongeveer 20 minuten in de oven. Lekker met puree.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Tineke zegt: