Recept
« Terug naar recepten
Chiligehakt met tortillachips.
PT30M
Chiligehakt met tortillachips.
Een eenvoudig weekend of snel door de weeks gerecht, dat in no time op tafel staat. Helemaal
voor te bereiden, wat betreft het gehakt en de groente in de pan. Grill
voorverwarmen, tortilla chips in de ovenschaal verdelen ( gehakt en
groente weer even goed doorwarmen) Op de tortillachips verdelen, kaas
erover en even onder de grill.
Even afwerken en.... Aan Tafel !
Het gerecht staat beschreven voor 4 personen. Tussen de haakjes staan
mijn aanpassingen voor 2 personen en mijn persoonlijke aanpassingen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Chiligehakt met tortillachips. te bereiden
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de uisnippers circa 5 minuten op een zacht vuurtje.
- Voeg beide soorten gehakt, snuf zout, paprikapoeder en de komijn toe. Roer even alles goed door. Voeg tomatenpuree toe en bak even mee. Als laatste de kleine blokjes paprika aan de pan toevoegen.
- Roer alles goed door en laat zachtjes 10 minuten pruttelen met het deksel op de pan.
- Verwarm ondertussen de oven voor met grillstand circa 250 graden.
- Verdeel de tortilla chips over de bodem en langs de zijkant van de ovenschaal.
- Verdeel er de inhoud van de pan over en bestrooi met de geraspte cheddar.
- Zet de schaal( tjes) 3-5 minuten in het midden van de oven onder de grill om de kaas te laten smelten
- . Verdeel er de plakjes avocado, de gesnipperde koriander en de lepels Griekse Yoghurt over en nog wat tortillachips. Eet Smakelijk
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Ook lekker met crème fraîche en guacamole.