Dit lekkere rijstgerecht maakte ik jaren lang regelmatig. In het vergeetboek geraakt tot ik er vorige week weer aan dacht. En we vonden het weer even lekker. Komt dus nu regelmatig op tafel als ik weer eens een restant rijst over heb.
Laatste keer gegeten met mijn recept " Sperziebonen met paprika in pindasaus". Lekker ouderwets.
Recept
« Terug naar recepten
Kerrierijst met gehakt, paprika en eieren
PT20M
Kerrierijst met gehakt, paprika en eieren
Koude rijst (kan ook een restant zijn) met rul gebakken gehakt, stukjes rode paprika en gebakken uien. Gegarneerd met partjes hardgekookte eieren.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrierijst met gehakt, paprika en eieren te bereiden
- Ui en knolook pellen en snipperen.
- Olie verhitten. Ui en knoflook hierin lichtgeel fruiten. Kerriepoeder toevoegen en 30 sec. mee fruiten.
- Gehakt aan ui toevoegen en rul bakken.
- Paprika schoonmaken en snipperen. Toevoegen aan het gehakt. Paar minuten al omscheppend meebakken.
- Bouillontablet en sambal toevoegen. Goed doorroeren.
- Rijst door het gehakt scheppen.
- Garneren met partjes ei en selderij / of peterselie.
- Eventueel op smaak maken met peper en zout.