Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbal met ei in bladerdeeg
PT45M
Gehaktbal met ei in bladerdeeg
Een heerlijk gehaktbal met ei in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbal met ei in bladerdeeg te bereiden
-Het gehakt mengen met het zakje uiensoep en peper en even wegzetten zodat de smaken goed kunnen mengen.
-Het gehakt in 8 porties verdelen.
-In ieder portie gehakt een ei duwen en het gehakt er netjes omheen verdelen zodat er geen ei meer zichtbaar is.
-De gehaktballen in een voorverwarmde oven van 180°C bakken op een met bakpapier beklede bakplaat voor 10 minuten.
-De gehaktballen even laten afkoelen en dan op een plak bladerdeeg leggen.
-Het bladerdeeg met de punten om de bal heen trekken en de puntjes goed aandrukken.
-Besmeren met het geklopte ei en in de oven verder bakken tot het bladerdeeg mooi goudbruin is (dan is het gehakt ook gaar).
-Het gehakt in 8 porties verdelen.
-In ieder portie gehakt een ei duwen en het gehakt er netjes omheen verdelen zodat er geen ei meer zichtbaar is.
-De gehaktballen in een voorverwarmde oven van 180°C bakken op een met bakpapier beklede bakplaat voor 10 minuten.
-De gehaktballen even laten afkoelen en dan op een plak bladerdeeg leggen.
-Het bladerdeeg met de punten om de bal heen trekken en de puntjes goed aandrukken.
-Besmeren met het geklopte ei en in de oven verder bakken tot het bladerdeeg mooi goudbruin is (dan is het gehakt ook gaar).
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
apu zegt:
apu zegt:
Hinke zegt:
Ik denk dat ik dat morgen maar eens even ga maken.