KookJij

Gehaktbal met ei in bladerdeeg

Een heerlijk gehaktbal met ei in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbal met ei in bladerdeeg te bereiden

-Het gehakt mengen met het zakje uiensoep en peper en even wegzetten zodat de smaken goed kunnen mengen.
-Het gehakt in 8 porties verdelen.
-In ieder portie gehakt een ei duwen en het gehakt er netjes omheen verdelen zodat er geen ei meer zichtbaar is.
-De gehaktballen in een voorverwarmde oven van 180°C bakken op een met bakpapier beklede bakplaat voor 10 minuten.
-De gehaktballen even laten afkoelen en dan op een plak bladerdeeg leggen.
-Het bladerdeeg met de punten om de bal heen trekken en de puntjes goed aandrukken.
-Besmeren met het geklopte ei en in de oven verder bakken tot het bladerdeeg mooi goudbruin is (dan is het gehakt ook gaar).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hinke

Hinke zegt:
Dit lijkt me erg lekker.
Ik denk dat ik dat morgen maar eens even ga maken.
apu

apu zegt:
Heb het uitgeprobeerd om er kleine balletjes van te maken met in ieder balletje een klein stukje ei, maar doordat je kracht moet zetten met balletjes draaien vermengt het eigeel zich met het gehakt, wat je wel kan doen als je mini balletjes ervan wilt maken als borrelhapje is kwarteleitjes gebruiken! Dat werkt wel:):p
apu

apu zegt:
dan kan je beter het ei weglaten en er mini saucijzenbroodjes van maken evt met een beetje curry in het bladerdeeg:):p
apu

apu zegt:
klopt maar dan gaat het eigeel verloren in de massa en heb je een gehaktbal met stukjes eiwit!;)
wilma

wilma zegt:
Ook leuk om er kleine gehaktballetjes mee te maken, en dan het ei in stukjes erdoor te mengen, lekker als hapje.