Dit kan je ook in de oven maken, dan doe je de tomatensaus in een ovenschaal, legt de half gare balletjes in de saus (dit zodat ze lekker zacht blijven) en dan verdeel je wat mozzarella erover en laat dit garen in de oven op 180C tot de mozzarella gesmolten is, dit duurt ongeveer een half uur.
Dan bestrooien met basilicum en over de pasta scheppen.
Ofwel serveren met vers stokbrood als lunch.
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in tomatensaus
PT60M
Gehaktballetjes in tomatensaus
Dit is weer zo een recept dat ik gemaakt heb met restjes die ik nog over had en uiteindelijk zeer geslaagd was.
Je kan dit eten als hoofdmaaltijd met pasta, maar ook als voorgerecht met stokbrood of als tapas, keus genoeg!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in tomatensaus te bereiden
- Alle ingrediënten voor het gehakt goed doorkneden.
- Zoveel paneermeel toevoegen dat het gehakt niet meer plakt.
- Even laten staan.
- Nogmaals goed doorkneden en er balletjes van draaien ter grote van een pingpongbal.
- Bruin bakken in goeie boter. (croma bv)
- Intussen de pizzasaus in een andere pan verwarmen samen met de tomatenstukjes,.bouillonblokjes en italiaanse kruiden en laurierblaadjes.
- 200 Ml water toevoegen en aan de kook laten komen.
- Als de balletjes bruin zijn (maar nog niet gaar) ze in de saus leggen en het vuur zacht zetten.
- deksel op de pan en een half uur laten pruttelen
- Intussen pasta naar smaak koken en een lekkere salade erbij maken
- (bv caprice salade:tomatenplakjes,buffel mozarella in plakjes,basilicum en goeie olijfolie)
- Pasta in een diep bord doen,balletjes erover scheppen,een extra lepel saus erover en afwerken met vers basilicum en serveren met een schaaltje geraspte kaas die je ook in het gehakt verwerkt hebt
monique ottenbros zegt:
Met restjes doel ik op de pizzasaus die ik toevallig nog had, een restje spekblokjes, een restje kaas etc.