KookJij

Gehaktballetjes in tomatensaus

Dit is weer zo een recept dat ik gemaakt heb met restjes die ik nog over had en uiteindelijk zeer geslaagd was. Je kan dit eten als hoofdmaaltijd met pasta, maar ook als voorgerecht met stokbrood of als tapas, keus genoeg!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes in tomatensaus te bereiden

  1. Alle ingrediënten voor het gehakt goed doorkneden.
  2. Zoveel paneermeel toevoegen dat het gehakt niet meer plakt.
  3. Even laten staan.
  4. Nogmaals goed doorkneden en er balletjes van draaien ter grote van een pingpongbal.
  5. Bruin bakken in goeie boter. (croma bv)
  6. Intussen de pizzasaus in een andere pan verwarmen samen met de tomatenstukjes,.bouillonblokjes en italiaanse kruiden en laurierblaadjes.
  7. 200 Ml water toevoegen en aan de kook laten komen.
  8. Als de balletjes bruin zijn (maar nog niet gaar) ze in de saus leggen en het vuur zacht zetten.
  9. deksel op de pan en een half uur laten pruttelen
  10. Intussen pasta naar smaak koken en een lekkere salade erbij maken 
  11. (bv caprice salade:tomatenplakjes,buffel mozarella in plakjes,basilicum en goeie olijfolie)
  12. Pasta in een diep bord doen,balletjes erover scheppen,een extra lepel saus erover en afwerken met vers basilicum en serveren met een schaaltje geraspte kaas die je ook in het gehakt verwerkt hebt

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Dit kan je ook in de oven maken, dan doe je de tomatensaus in een ovenschaal, legt de half gare balletjes in de saus (dit zodat ze lekker zacht blijven) en dan verdeel je wat mozzarella erover en laat dit garen in de oven op 180C tot de mozzarella gesmolten is, dit duurt ongeveer een half uur.
Dan bestrooien met basilicum en over de pasta scheppen.
Ofwel serveren met vers stokbrood als lunch.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Ja van dit klopt, 3 eetlepels, maar je kan natuurlijk minder gebruiken als je dit teveel vind!
Met restjes doel ik op de pizzasaus die ik toevallig nog had, een restje spekblokjes, een restje kaas etc.
Gerda Lamers

Gerda Lamers zegt:
Lijkt mij ook erg lekker maarre; Welke restjes heb je hiervoor gebruikt :-) ?
rien zuiddam

rien zuiddam zegt:
Bedankt ga ik zeker proberen.

Groetjes Rien en Kids
clio blommers

clio blommers zegt:
Ik zag dat er 3 eetlepels italiaanse kruiden gebruikt worden en later nog een eetlepel italiaanse kruiden. Is dit de bedoeling?