KookJij

Gehaktballetjes met gember en ananas

Een heerlijk gehaktballetjes met gember en ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 à 5 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Smullen van gehakt 2000
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes met gember en ananas te bereiden

Doe het gehakt in een kom en pers hierboven het teentje knoflook.
Dan toevoegen: gember + sojasaus + broodkruim + peper naar smaak.
Kneed alles heel goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van (± de grootte van een walnoot).
Tot gebruik kun je de balletjes afgedekt in de koelkast bewaren.
SAUS: giet de ananas door een zeef boven een maatbeker uit en vul het sap met water aan tot 1,5 dl. De ananasstukjes apart houden.
De schoongemaakte paprika in kleine stukjes snijden.
Breng dan het ananassap + de suiker + tomatenpuree + azijn al roerende aan de kook. Voeg dan de paprikastukjes toe en laat de saus ± 3 minuten zachtjes koken.
Roer ondertussen in het kopje de maïzena met 2 el water tot een glad papje en roer dit na die 3 minuten al roerende bij de saus.
Roer dan de stukjes ananas erdoor en laat alles door en door warm worden.
AFWERKING BALLETJES:
De boter verhitten in een grote koekenpan en de balletjes in ± 10 minuten bruin en gaar bakken.
Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan, doe ze over in een schaal en schep de saus erdoor.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik geef deze balletjes ook wel als voorgerechtje met bijv. stokbrood of ciabatta of een beetje rijst.
Ook pittiger te maken door wat cayenne of chilipoeder door de balletjes te mengen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Jij bedankt voor je reactie. Fijn dat je ervan genoten hebt.:p
m.vink

m.vink zegt:
:)Bedankt voor je recept heb het 2x gemaakt is erg lekker.