Ik geef deze balletjes ook wel als voorgerechtje met bijv. stokbrood of ciabatta of een beetje rijst.
Ook pittiger te maken door wat cayenne of chilipoeder door de balletjes te mengen.
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes met gember en ananas
PT25M
Gehaktballetjes met gember en ananas
Een heerlijk gehaktballetjes met gember en ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 à 5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Smullen van gehakt 2000
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes met gember en ananas te bereiden
Doe het gehakt in een kom en pers hierboven het teentje knoflook.
Dan toevoegen: gember + sojasaus + broodkruim + peper naar smaak.
Kneed alles heel goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van (± de grootte van een walnoot).
Tot gebruik kun je de balletjes afgedekt in de koelkast bewaren.
SAUS: giet de ananas door een zeef boven een maatbeker uit en vul het sap met water aan tot 1,5 dl. De ananasstukjes apart houden.
De schoongemaakte paprika in kleine stukjes snijden.
Breng dan het ananassap + de suiker + tomatenpuree + azijn al roerende aan de kook. Voeg dan de paprikastukjes toe en laat de saus ± 3 minuten zachtjes koken.
Roer ondertussen in het kopje de maïzena met 2 el water tot een glad papje en roer dit na die 3 minuten al roerende bij de saus.
Roer dan de stukjes ananas erdoor en laat alles door en door warm worden.
AFWERKING BALLETJES:
De boter verhitten in een grote koekenpan en de balletjes in ± 10 minuten bruin en gaar bakken.
Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan, doe ze over in een schaal en schep de saus erdoor.
Dan toevoegen: gember + sojasaus + broodkruim + peper naar smaak.
Kneed alles heel goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van (± de grootte van een walnoot).
Tot gebruik kun je de balletjes afgedekt in de koelkast bewaren.
SAUS: giet de ananas door een zeef boven een maatbeker uit en vul het sap met water aan tot 1,5 dl. De ananasstukjes apart houden.
De schoongemaakte paprika in kleine stukjes snijden.
Breng dan het ananassap + de suiker + tomatenpuree + azijn al roerende aan de kook. Voeg dan de paprikastukjes toe en laat de saus ± 3 minuten zachtjes koken.
Roer ondertussen in het kopje de maïzena met 2 el water tot een glad papje en roer dit na die 3 minuten al roerende bij de saus.
Roer dan de stukjes ananas erdoor en laat alles door en door warm worden.
AFWERKING BALLETJES:
De boter verhitten in een grote koekenpan en de balletjes in ± 10 minuten bruin en gaar bakken.
Schep de balletjes met een schuimspaan uit de pan, doe ze over in een schaal en schep de saus erdoor.
flavia zegt: