Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes met gember in sojasaus
PT45M
Gehaktballetjes met gember in sojasaus
Een heerlijk gehaktballetjes met gember in sojasaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes met gember in sojasaus te bereiden
Schil de gemberwortel en snijd hem heel fijn.Doe de gemberwortel,het gehakt,1/2 tl.peper en 1/4 tl.zout in een kom.Pel het teentje knoflook en pers deze erboven in uit.Meng alles goed door elkaar en draai er 24 balletjes van.Snijd de gemberbolletjes fijn.Verhit de boter in een ruime kokepan en bak de balletjes in 10 min.gaar en goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier.Roer de gember met het gebernat,de sojasaus,de sherry,citroensap en 1/2 dl.water door het braadvet.Breng alles roerend aan de kook en laat de saus 3 min.zachtjes koken.Roer de maïzena met wat water tot een papje.Voeg het al roerend aan de saus toe.Breng het op smaak met peper en zout.Leg de balletjes in de saus en verwarm alles nog 2-3 min door.Bestrooi het gerecht met de bieslook.
RUDI POLMAN zegt: