KookJij

Gehaktballetjes zonder Grens

Het recept van deze balletjes heeft elementen uit vele landen, is als het ware grenzeloos....
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballetjes zonder Grens te bereiden

  1. Alle ingredienten fijnmaken in een keukenblender en daarna alles goed door elkaar kneden. (uiteraard doet de geklaarde boter hieraan niet mee, die hebben we nodig om te bakken).
  2. Maak van de vlees-mix balletjes ter grootte van ongeveer 3 1/2 - 4 cm.
  3. Verhit de geklaarde boter in een grote anti-aanbak pan en bak daarin de balletjes gehakt gaar.
  4. Serveer ze met witte rijst en gegrillde groenten en gebruik het bakvet als jus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt hierbij eigenlijk alles drinken.
NOTABENE: Eigenlijk zou je moeten kunnen zeggen Fusiekeueken - Nederland (of Wereldkeuken - Nederland).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Als je het gehakt in een brood/cakeblik bakt op 180* een half uur, kan je plakjes snijden. Misschien een idee? Doe het heel vaak met gehakt, kan je het ook op een bolletje/ pistoletje serveren.