Je kan samen met de kaas ook plakjes ham of spek of plakjes tomaat ertussen doen.
Serveren met een lekkere salade!
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood met kaas
PT90M
Gehaktbrood met kaas
Een lekkere variatie op het standaard gehaktbrood.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood met kaas te bereiden
- Meng alle ingredienten buiten de kaas goed door elkaar totdat je een mengsel hebt dat niet meer aan je handen plakt (beetje bij beetje paneermeel toevoegen).
- Vorm van het gehaktmengsel een langwerpig brood.
- Leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak in een voorverwarmde oven van 180C ongeveer 50 minuten tot het gehakt gaar is.
- Neem uit de oven, giet het uitgelopen vet weg.
- Droog het gehakt met keukenpapier en snij hem tot 1 cm van de bodem in.
- Zorg dat de snijvlakken ongeveer een halve cm van elkaar af zijn.
- Duw in de snijvlakken de plakken gruyerekaas en zet even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
rien zuiddam zegt:
Bedankt groetjes