Jaaaaaaaren geleden had ik een keer gehaktbrood gemaakt. Dat was echt niet te.....; vonden ook mijn oppaskinderen toen.
Als ze nou deze proeven, zullen ze wellicht hieraan verslaafd raken.
Recept
« Terug naar recepten
Gehaktbrood mucho picante
PT60M
Gehaktbrood mucho picante
Een heerlijk gehaktbrood mucho picante recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
---- personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktbrood mucho picante te bereiden
Laat eerst de uien in boter (ofzo) glazig worden en ze dan carameliseren. Voeg eventueel een beetje bruine basterdsuiker toe. Laat dit koud worden.
Verwarm de oven tot 180 graden.
Vermeng het gehakt met de kleingesneden paprika, de knoflook en alle kruiden en de tomatenketchup
Voeg dan ook de koud geworden uien toe.
Vermeng alles heel goed en doe het in een cakevorm.
Zet in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Giet het vet uit de vorm en laat het brood afkoelen op een schaal.
Verwarm de oven tot 180 graden.
Vermeng het gehakt met de kleingesneden paprika, de knoflook en alle kruiden en de tomatenketchup
Voeg dan ook de koud geworden uien toe.
Vermeng alles heel goed en doe het in een cakevorm.
Zet in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Giet het vet uit de vorm en laat het brood afkoelen op een schaal.
Mijn kookverhaal (Gea Bruining)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bert zegt:
gea zegt:
Anna zegt:
gea zegt:
aaltje777 zegt: