Recept
« Terug naar recepten
Gehakttaart met abrikozen
PT60M
Gehakttaart met abrikozen
Een heerlijk gehakttaart met abrikozen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Taart-Recepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehakttaart met abrikozen te bereiden
Vet de taart of quiche schaal in en bekleed hem geheel met bladerdeeg. Snijd de overtollige randen weg. De bodem met een vork inprikken. Vulling: het gehakt losbakken en voeg vervolgens de gesnipperde ui toe, 1/2 prei in smalle ringen, 1 teen knoflook uit de pers, 5 klein gesneden abrikozen, rozijnen en de shoarma kruiden toe. Tot slot 3 mintblaadjes fijnknippen en toevoegen. Giet het vocht af en meng de 2 losgeklopte eieren door. Giet het gehaktmengsel in de deegvorm en bij 225 graden afbakken gedurende 30 minuten. Bovenop uitgelekte abrikozen leggen en de taart nog 5 minuten in de oven zetten. Eventueel met muntblaadjes garneren.