KookJij

Geitenkaassalade

Een heerlijk geitenkaassalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bettinehoeve
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geitenkaassalade te bereiden

Een dressing roeren van de witte wijnazijn, olijfolie, honing en mosterd ( druppel de olie bij de azijn en meng dit tot een egale massa ).
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Doe de sla in de kom en meng de dressing erdoor.
Bak de spekreepjes krokant en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken , laat ook nu de zongedroogde tomaten uitlekken.
Voeg de spekjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitten toe aan de sla.
Verkruimel de geitenkaas of verwarm de geitenkaas even in de oven, zodat deze lauw warm is.
Leg de geitenkaas boven op de salade.
Sprenkel nu naar smaak nog wat honing over de geitenkaas en salade.

Mijn kookverhaal (jan vogelzang)

Ik heb deze salade zelf een keer gemaakt als alleen zijnde en vond de smaak heel leuk en dacht dit ga ik delen met anderen om het uit te proberen.

Eet smakelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

magege

magege zegt:
Lijkt mij heerlijk recept en zal het binnenkort echt gaan maken.
rielke

rielke zegt:
Lijkt mij formidabel goed.Zal misschien de gemengde sla vervangen door raketsla (rucola) met notenolie.
nel.

nel. zegt:
Het lijkt mij een heerlijk recept,ik houd er ook van om diverse salades te maken.