Ik heb deze salade zelf een keer gemaakt als alleen zijnde en vond de smaak heel leuk en dacht dit ga ik delen met anderen om het uit te proberen.
Eet smakelijk.
Recept
« Terug naar recepten
Geitenkaassalade
PT15M
Geitenkaassalade
Een heerlijk geitenkaassalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jan vogelzang
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bettinehoeve
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geitenkaassalade te bereiden
Een dressing roeren van de witte wijnazijn, olijfolie, honing en mosterd ( druppel de olie bij de azijn en meng dit tot een egale massa ).
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Doe de sla in de kom en meng de dressing erdoor.
Bak de spekreepjes krokant en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken , laat ook nu de zongedroogde tomaten uitlekken.
Voeg de spekjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitten toe aan de sla.
Verkruimel de geitenkaas of verwarm de geitenkaas even in de oven, zodat deze lauw warm is.
Leg de geitenkaas boven op de salade.
Sprenkel nu naar smaak nog wat honing over de geitenkaas en salade.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Doe de sla in de kom en meng de dressing erdoor.
Bak de spekreepjes krokant en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken , laat ook nu de zongedroogde tomaten uitlekken.
Voeg de spekjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitten toe aan de sla.
Verkruimel de geitenkaas of verwarm de geitenkaas even in de oven, zodat deze lauw warm is.
Leg de geitenkaas boven op de salade.
Sprenkel nu naar smaak nog wat honing over de geitenkaas en salade.
Mijn kookverhaal (jan vogelzang)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rielke zegt:
magege zegt: