Recept
« Terug naar recepten
Salade met cantharellen en geroosterde pompoen
PT30M
Salade met cantharellen en geroosterde pompoen
Aan de rand van mijn composthoop groeide spontaan een
pompoenplant, waar warempel ook nog eens 1 pompoen(tje) aan groeide.
Ik heb het pompoentje de hele zomer gekoesterd in de hoop dat ik
pompoensoep uit eigen tuin kon maken echter het pompoentje bleef zo
klein dat een pan pompoensoep niet haalbaar was. Toen kwam ik op het
idee om er een herfstachtige salade mee te maken want voor 2 personen
heb je daar maar een klein pompoentje voor nodig. Een bakje van mijn
favoriete herfstpaddenstoelen (cantharellen), een beetje spek (dat je weg
kunt laten voor een vegetarische variant) en een heerlijke dressing maken
deze maaltijdsalade compleet.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met cantharellen en geroosterde pompoen te bereiden
- Schil de pompoen en haal het binnenste eruit. Snij de pompoen in blokjes, giet er wat olijfolie over en bestrooi met peper, zout en gember. Hussel het geheel goed door elkaar in een ruime kom.
- Spreid de pompoenblokjes uit op een bakblik op bakpapier en bak ze gaar in ongeveer een half uurtje in een voorverwarmde oven op 180 graden. Gebruik eventueel de laatste minuten de grillstand.
- Leg de schijfjes spek op een bakblik op bakpapier en bak ze ongeveer een kwartiertje in de oven op 180 graden.
- Maak de cantharellen schoon, snijd grote doormidden. Bak de cantharellen kort en krachtig in boter in een hapjespan of wok (circa 3 minuten).
- Rooster de pompoenpitten in een pan.
- Verdeel de sla over de borden.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel dit over de sla. (Als het teveel is kun je het nog wel een week bewaren in de koelkast.)
- Verdeel de pompoen en de cantharellen over de borden verkruimel het spek en strooi het met wat geroosterde pompoenpitten over de salade heen,