KookJij

Gekarameliseerde banaan ( zie opm )

Een heerlijk gekarameliseerde banaan ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekarameliseerde banaan ( zie opm ) te bereiden

De bananen schillen en in plakken snijden van circa 3/4 cm.
300 gram suiker karameliseren en afblussen met 300 ml room en de cognac.
Daarna de gehalveerde vanillestokjes erbij doen, het geheel inkoken tot sausdikte en vervolgens door een zeefje wrijven.
In deze karamelsaus de banaan opwarmen.
De geschaafde amandelen met de suiker en het eiwit mengen.
Op een bakplaat uitstrooien en in de oven op 185 graden C. goudbruin afbakken.
De resterende 200 ml room zonder suiker opkloppen tot yoghurtdikte.

Uitserveren:

De warme banaan met de karamelsaus in een diep bord scheppen.
Hierover een dun laagje geslagen room scheppen.
In de room een bol vanille-ijs leggen en het geheel bestrooien met poedersuiker en de krokante amandelen.
Eventueel afgarneren met een mintblaadje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst